تالاسمی در کودکان

تالاسمی در کودکان

تالاسمی در کودکان

تالاسمی چیست؟

علت و علائم تالاسمی در کودکان چه می باشد؟

آیا تالاسمی در کودکان درمان قطعی دارد؟

تالاسمی ماژور در کودکان از چه سنی شروع می شود؟

آیا تالاسمی مینور باعث لاغری و کاهش وزن می شود؟

در این مقاله به توضیح جامع و مفصل پیرامون تالاسمی در کودکان پرداخته شده است که جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تالاسمی و نشانه های آن بهتر است که این متن را تا انتها مطالعه نمایید. پس با ما همراه باشید.

تالاسمی بیماری ژنتیکی است که ازطریق والدین به کودک منتقل می شود که علت آن مشکلات ژنتیکی در گلبول های قرمز می باشد.

علت ایجاد این بیماری گم شدن برخی از ژن های خاص یا عدم تغییر آن می باشد و باعث پایین آمدن سلول های خونی قرمز رنگ در بدن فرد می شود در نتیجه تالاسمی را در کودکان یا بزرگسالان ایجاد می کند. اغلب خانواده ای این کودکان کم خونی را با کمبود آهن اشتباه می گیرند.

بهترین روش برای تشخیص کم خونی مراجعه به یک آزمایشگاه ژنتیک می باشد تا پزشکان تعیین کنند به کدام یک از تالاسمی های شناخته شده مبتلا می باشید. تالاسمی ممکن است خفیف یا شدید باشد که هر دوی آن به درمان و مصرف برخی از داروها احتیاج دارد. اگر فردی به تالاسمی خفیف مبتلا شده باشد باید فورا درمان کند که به تالاسمی شدید تبدیل نشود.

تالاسمی به دو نوع تالاسمی آلفا و تالاسمی بتا تقسیم می شود که شایع ترین نوع تالاسمی آلفا می باشد و هر دوی این کم خونی ها باید درمان شوند.

علائم تالاسمی در کودکان

اگر افراد در بدو کودکی دارای علائمی مانند نشانه های زیر باشند به تالاسمی مبتلا می باشند که باید فورا درمان شوند. برخی از این علائم عبارتند از:

  • خستگی و ضعف
  • مشکل و نقص در استخوان های صورت
  • برآمده شدن شکم
  • تیره شدن ادرار
  • حساسیت و آلرژی
  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • کند شدن رشد بدن
  • رنگ پریدگی رنگ پوست
  • زرد و یا سفید شدن پوست مانند افراد دارای بیماری یرقانی

علل تالاسمی کودکان

در صورتی که نقص و ناهنجاری در ژنی که به تولید هموگلوبین می پردازد، ایجاد شود باعث ناتوانی در تولید هموگلوبین شده در نتیجه این ژن بعدها از والدین به کودکان منتقل می شود و کودک از آنان به ارث می گیرد و دچار تالاسمی می شود. کودک دارای ژن معیوب آن را به دیگر نسل ها منتقل می کند.

درمان تالاسمی

تالاسمی بسته به نوع و شدت آن دارای درمان متفاوتی است اگر افراد به تالاسمی خفیف مبتلا شده باشند نیاز به درمان خاصی ندارند اما در تالاسمی متوسط و شدید بیمار باید انتقال خون را همراه با مصرف برخی از داروها انجام دهد تا بتواند بیماری را خنثی کند.

چکیده مطلب

افراد دارای کم خونی به منظور بارداری باید مشاوره های ژنتیکی را طی نمایند تا با دید کافی و مطمئن بتوانند نوزادانی سالم را متولد کنند. به همین جهت قبل از پروسه بارداری باید آزمایش ژنتیک را انجام دهند.

تالاسمی

Leave A Comment