هپاتیت B

هپاتیت B

هپاتیت B در اثر ویروس نوع B هپاتیت به وجود می آید كه از طریق خون آلوده، سرنگ های آلوده و غیر استریل و یا در زمان زایمان از مادر هپاتیتی به نوزاد سالم منتقل می شود. مهمترین روش انتقال آن از طریق پوست است.

در بیمار مبتلا به هپاتیت ابتدا بیمار دچار علائم غیر اختصاصی می شود كه این علائم در هر بیماری دیگر نیز دیده می شود. این علایم عبارت اند از: بزرگ شدن كبد، ناراحتی های معده و روده، سردرد، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ، خستگی، درد مفاصل و تب. زردی از علائم دیگر آن است كه بهترین محل برای تشخیص زردی، سفیدی چشم است.

تشخیص هپاتیت B

تشخیص بیماری از طریق آزمایشات خون و اندازه گیری آنتی كور( عامل بیماری زا) B و آنتی ژن (هر ماده ای كه قادر باشد در شرایط خاص پاسخ ایمنی اختصاصی تولید كند)B می باشد.

علائم هپاتیت ب

  • سیروز کبدی که می‌تواند عملکرد کبد را ضعیف کند
  • سرطان کبدی، ابتلا به هپاتیت B خطر ابتلا به سرطان کبدی را افزایش می‌دهد
  • نارسایی کبدی، زمانیکه عملکردهای حیاتی کبد از کار می‌افتند، فرد دچار نارسایی کبدی شده است. زمانیکه این اتفاق رخ دهد، فرد برای ادامه زندگی نیاز به پیوند زدن کبد دارد.
  • ابتلا به عفونت هپاتیت D، هر فردیکه دچار بیماری مزمن هپاتیت B باشد، در خطر ابتلا به عفونت هپاتیت D نیز قرار دارد. شما تا زمانیکه مبتلا به هپاتیت B نشده باشید به هپاتیت نوع D مبتلا نمی‌شوید. ابتلا به هر دو نوع هپاتیت ب و D خطر ابتلای شما به عوارض هپاتیت را بیشتر می‌کند.
  • مشکلات کلیوی، هپاتیت B می‌تواند باعث بوجود آمدن مشکلات کلیوی و در نتیجه ایجاد نارسایی کلیوی شود.

درمان هپاتیت ب

درمان برای پیشگیری از ابتلا
درصورتی که شما در خطر آلوده شدن به این ویروس قرار گرفته‌اید، سریعا به پزشک مراجعه نمایید. درصورتیکه تا ۲۴ ساعت پس از آلوده شدن گلوبولین ایمنی هپاتیت B را دریافت کنید، ممکن است خطر ابتلا به بیماری در شما کاهش یابد.

درمان هپاتیت ب حاد
اگر پزشک شما تشخیص دهد که شما به نوع حاد بیماری مبتلا هستید، بیماری خودبخود خوب شده و شما به درمان خاصی نیاز ندارید. بجای درمان بیماری پزشک بر درمان علایم و نشانه‌های بیماری که حاصل مبارزه سیستم ایمنی بدن با بیماری است، تمرکز می‌کند.

درمان هپاتیت ب مزمن
درصورتیکه شما به نوع مزمن این بیماری مبتلا گشته‌اید، پزشک شما ممکن است برای درمان از روش‌های زیر استفاده کند.

استفاده از انواع داروهای ضد ویروسی بسته به شرایط شما
پیوند کبدی در صورتی که کبد شما به شدت آسیب دیده باشد


سایر مقالات