پسوریازیس

پسوریازیس

پسوریازیس نوعی بیماری پوستی با دلایل ژنتیکی است که باعث بهم خوردن فرآیند تولید سلول های پوستی می شود. این بیماری با اخلال در این فرآیند سرعت تولید سلول ها را بیشتر کرده و لکه های خشک و قرمز با فلس نقره ای رنگ روی سطح پوست ایجاد می کند. عوامل محیطی آن طور که پیدا است در بروز این بیماری نقشی ندارند و بیشترین علت آن زمینه ی ژنتیکی است.

شیوع بیماری پسوریازیس

تخمین زده می شود که بیش از ۱۲۰ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند (چیزی حدود یک تا دو درصد کل جمعیت دنیا). همچنین شیوع پسوریازیس به جنسیت ربطی ندارد و در زنان و مردان به یک میزان دیده می شود. برخی یافته های جدید نشان می دهد که ژن CARD14 علت اصلی بروز پسوریازیس است. برخی عوامل محیطی مثل مصرف برخی داروها و الکل و سیگار نیز می توانند احتمال رویش این بیماری را در افرادی که زمینه ی ژنتیکی دارند افزایش دهد.

افرادی که مبنای ژنتیکی این بیماری را نداشته باشند به آن مبتلا نمی شوند چرا که پسوریازیس مسری نیست. با وجود این که این بیماری مسری نیست اما ممکن است در صورتی که مادر باردار مبتلا باشد از طریق عوامل ژنتیکی به جنین منتقل شود و احتمال این انتقال در صورتی که والدین هر دو مبتلا باشند بسیار بیشتر است.

علائم پسوریازیس

علائم این بیماری لکه هایی در اطراف پوست آرنج، زانو و سر است که با خارش و سوزش همراه است. اگر پسوریازیس تحت کنترل قرار نگیرد موجب از کار افتادن مفاصل می شود . پیشرفت کردن بیماری همچنین سبب دفع پروتئین از بدن شده و درد مفاصل را به همراه دارد. بروز پسوریازیس در سنین بالای ۴۰ عوارضی مانند چربی خون، فشار بالا و چاقی را خواهد داشت و همچنین این افراد بیشتر تحت ریسک بیماری های قلبی عروقی هستند.

درمان پسوریازیس

پسوریازیس قابل درمان نیست اما می تواند تحت کنترل قرار بگیرد. داروها و پمادها و همچنین نور درمانی روش هایی هستند که در کنترل این بیماری استفاده می شوند. انتخاب هر کدام از این روش ها به شدت و وسعت بیماری بستگی دارد. لازم به ذکر است که روش های فوق قادر به از بین بردن آثار بیماری نیستند و صرفا از پیش روی آن جلوگیری می کنند. حتی ممکن است اتفاقات محیطی موجب شود تا علائم بیماری دوباره ظهور کنند. موارد دیگری نیز هستند که می توانند از توسعه ی بیماری پیشگیری کنند. عدم استفاده از دخانیات و الکل و همچنین پرهیز از استرس می توانند مانع شدت یافتن بیماری شوند.

بیماری پروانه‌ ای یا اپیدرمولیز بولوسا (EB)

Leave A Comment