کور رنگی

کور رنگی

کور رنگی اختلالی است که معمولا به درستی شناخته نشده است و معمولا تشخیص داده نمی شود چرا که خود افراد از داشتن این اختلال آگاه نیستند.

سلول های تشخیص رنگ

ما رنگ ها را از طریق سلول های اختصاصی چشم که سلول های مخروطی نام دارند درک و مشاهده می کنیم. انسان ها سه تا از این سلول ها دارند که به ترتیب رنگ های قرمز، آبی و سبز را جذب می کنند. افراد معمولی طیف کامل بصری را می بینند اما افراد تک رنگ تنها یک رنگ را مشاهده می کنند. دو رنگ بینی ناتوانی بینایی است که باعث می شود شما دو رنگ را ببینید.

انواع مختلفی از کور رنگی وجود دارد

· سه رنگ بینی نا به هنجارعدم توانایی تمایز سه رنگ مختلف است

· سرخ دشوار بینی

· سبز دشوار بینی

· آبی دشوار بینی

این سه نوع کور رنگی زیرگونه های مختلفی دارند. سبز دشوار بینی متداول ترین آن ها است.

میزان شیوع کور رنگی

از هر ۱۲ نفر یک نفر به این اختلال دچار است و این اختلال در مردها شایع تر از زن ها است چرا که با کوروموزوم X پیوند دارد.

یک مادر ناقل و یک پدر ناکوررنگ می توانند یک دختر ناقل، یک دختر سالم، یک پسر سالم و یا یک پسر کور رنگ به دنیا بیاورند.

مادر ممکن است ژن نرمال و یا ژن بیماری را به بچه های خود انتقال دهد. برای این که یک دختر کور رنگ شود او باید ژن را از هر دو والدین خود به ارث ببرد.

علل کور رنگی غیر از عوامل ژنتیکی

این اختلال همچنین می تواند از آسیب های چشمی، دیابت، فشار آمدن به عصب باصره، آب مروارید و برخی از داروها ناشی شود.

آزمون های تشخیص کور رنگی

شناخته تر شده ترین آزمون کور رنگی آزمون ایشیهارا است. چون در این آزمون از اعداد استفاده می شود برای کودکان کم سن و سال مناسب نیست.

آزمون فانوس فاسفورس یا آزمون مانسل سفارس بورس آزمون های دیگری هستند که در دنیا مورد استفاده قرار می گیرند. در این آزمون ها از فرد خواسته می شود که رنگ های مختلف را شناسایی و سازمان دهی کنند.

مشکلات افراد کور رنگ در زندگی روزمره

افرادی که این اختلال دارند معمولا در کارهایی مانند انتخاب لباس، حتی برداشتن میوه، برخورد با ترافیک و یا خلبان شدن مشکل دارند.

پراکندگی شیوع کور رنگی

خطر کور رنگ شدن بسته به قومیت متفاوت است.

برای مثال احتمال کور رنگ شدن در نژاد سفید پوست اروپایی و آمریکایی شمالی بیشتر از توابع چینی و یا ژاپنی است.

درمان کور رنگی

درمان های مختلفی برای کوررنگی وجود دارد. مانند لیزرهای اصلاحی، دستگاه هایی که رنگ را به صوت تبدیل می کنند و همچنین اپلیکیشن های متعدد گوشی و تبلت و حتی زبان های مخصوصی که شکل های مخصوصی را به رنگهای مختلف نگاشت می کنند.

نتیجه

بیشتر افراد متوجه نمی شوند که این اختلال دارند. اگر شک دارید که ممکن است از اختلال کور رنگی رنج ببرید به متخصص چشم مراجعه کنید.

کوررنگی با این که ناتوانایی جدی به حساب نمی آید می تواند زندگی روزمره را مختل کرده و در برخی موارد مشکلات ایمنی جدی به وجود بیاورد.

مقالات

Leave A Comment