بیماری اوتیسم

بیماری اوتیسم

بیماری اوتیسم چیست؟ چرا کودکان به این بیماری مبتلا می شوند؟ آیا این بیماری تا آخر عمر با فرد باقی می ماند؟ درمان موثری برای بیماری اوتیسم وجود دارد؟ با کودکان اوتیسمی چگونه باید رفتار کرد؟ و… سوالاتی هستند که ما در این مقاله سعی داریم به آن ها پاسخ دهیم.

اوتیسم (ASD) نوعی اختلال رشد مغزی است که درک فرد را از جهان اطراف تحت تاثیر قرار می دهد. افراد مبتلا به این بیماری نوع دیگری می بینند و می شنوند در نتیجه باید بگوییم که اوتیسم بیماری نیست. افراد مبتلا به این عارضه این گونه رفتار را هویت اصلی خود می دانند. با این که گفتیم این بیماری درمان قطعی ندارد اما می توان با روش ها و راهکارهایی توانایی رشد افراد را ارتقا داد تا بتوانند با دیگران ارتباط برقرار کنند. با روش هایی مانند گفتار درمانی، دارو درمانی، کار درمانی و … می توان این اختلال را مقداری کنترل نمود، تا کودک بتواند با هم سن و سالان خود یا اطرافیان ارتباط برقرار نماید. اوتیسم طیف وسیعی از مشکلات را با خود به همراه دارد و تمام افراد مبتلا به این عارضه دچار عدم تمرکزو توانایی در کنترل برخی از حرکات هستند. این سخن بدین معناست که این افراد نیاز به مراقبت بیشتری دارند و باید خانواده ی آنان برای رشد و شکوفایشان بیشتر از سایر کودکان حوصله به خرج دهند و برای یادگیری آنان وقت بیشتری را صرف نمایند.

اخیرا در ایران طبق اختلالات ژنتیکی و آمارهای ثبت شده از هر ۱۰۰ کودک یکی به این بیماری مبتلا می باشد. این بیماری به فرهنگ و پیشینه ای اجتماعی و رفتار خانواده، هیچ گونه ارتباطی ندارد و ممکن است که تمامی انسان ها به آن مبتلا شوند اگر چه پسر بچه ها بیشتر از دختر بچه ها به این عارضه دچار می شوند. برخی از کودکان اوتیسمی جهان را خطرناک و مهلک می بینند به همین دلیل باعث ایجاد اضطراب شدید در آنان می شود. افراد اوتیسمی در درک و تعامل با اعضای خانواده، محیط کار و جامعه بسیار دچار مشکل می باشند. افراد اوتیسمی از این که خود را متفاوت تر از دیگران می بینند همیشه در تعجب می باشند به همین دلیل شروع به انجام برخی از حرکات می کنند تا خود را تخلیه نمایند. اغلب اوقات افراد اوتیسمی مانند افراد معلول به نظر می آیند. این افراد دارای اختلالات دیگری مانند دیر سخن گفتن، اختلال در خواب و خوراک، عدم درک مفاهیم و … هستند.

اوتیسم
اوتیسم

تشخیص اختلال اوتیسم معمولا توسط یک تیم پزشکی مجرب که شامل متخصص روانشناس، متخصص روانپزشک، متخصص اطفال و متخصص گفتار درمانی صورت می گیرد.

علائم این بیماری از فردی به دیگری متفاوت است. ممکن است که کودکی دارای اوتیسم خفیف باشد یا دیگری اوتیسم شدید داشته باشد، اما کودکانی هستند که در طیف این بیماری قرار گرفته اند.

چکیده مطلب:

کودکان اوتیسمی ممکن است دارای برخی از اختلالات باشند که شایع ترین آنان انجام حرکاتی است که در یکی از اعضای بدن انجام می دهند. ارتباط برقرار کردن این کودکان با دیگران سخت بوده و بهتر است که در همان زمان های ابتدایی که کادر پزشکی بیماری اوتیسم را در کودکی تشخیص می دهد درمان را آغاز کنند. تا زمانی که نوزادان اوتیسمی باشند به هیچ گونه صدا و حرکت، علائمی از خود نشان نمی دهند در نتیجه والدین به اشتباه گمان می کنند که نوزادانی ساکت و آرامی دارند.

اوتیسم شدید

Leave A Comment