هفته سی و نهم بارداری

هفته سی و نهم بارداری

هفته سی و نهم بارداری باید گفت که دیگر بارداری تمام شده است و تنها تا یک هفته دیگر نوزاد زیبای خود را در آغوش خواهید کشید، فقط یک هفته به تولد نوزاد باقی مانده است. ممکن است هر لحظه دچار درد ناگهانی شوید. اصلا نگران نباشید، این درد زایمان است و قرار است به زودی شاهد تولد فرزند دلبندتان باشید پس با کمی صبوری این درد را تحمل کنید.

تغییرات جنین در هفته سی و نهم بارداری

نوزاد دیگر نیازی به کسیه اطرافش ندارد و کل اعضای بدنش شکل گرفته است. از ماندن در آن اتاقک کیسه ای خسته شده است زیرا جایش تنگ و فشرده می باشد. در هفته سی و نهم بارداری وزن جنین به ۳ کیلو ۵۰۰ رسیده و قدش ۵۱ سانتی متر می باشد.

تغییرات مادران در هفته سی و نهم بارداری

در این هفته رحم آماده زایمان است، چه به صورت زایمان طبیعی و یا زایمان سزارین و مقداری نرم و باز شده است. درد های رحمی رو به افزایش است و چنانچه این درد و فشارها هر ۱ دقیقه یک بار رخ دهد باید گفت که زمان زایمان فرا رسیده است و باید در اولین فرصت به بیمارستان مورد نظر خود برای زایمان مراجعه نمایید. برای این کار بهتر است که حرکات جنین را کنترل کنید، در صورتی که تکان های ناگهانی داشته باشد و یا این که به صورت ناگهانی بی حرکت شود باید حتما به پزشک یا متخصص زنان اطلاع داده شود.

چه مراقبت هایی باید در هفته سی و نهم صورت گیرد؟

در صورتی که خواهان زایمان طبیعی و یا زایمان سزارین هستید باید مشاوره های لازم را انجام دهید تا متخصص زنان بهترین گزینه را انتخاب کند.

اگر مادران در هفته 39 دچار یبوست باشند در معاینه لگنی مشخص خواهد شد. چنانچه زایمان طبیعی را انتخاب کنند، عضلات رحم به دلیل دردهای زایمان باز می شوند و اگر بازی دهانه رحم به ۱۰ سانتی متر رسیده باشد، نوزاد به راحتی قادر است که خارج شود. در طی این پروسه مادران باید تنفس های زیاد و روش شل سازی را اعمال کنند تا با زور زدن نوزاد خارج شود. جهت تسهیل در این امر بهتر است که سر به چانه چسبیده شود و زور بزنید تا بعد از خارج شدن نوزاد متخصص زنان بتواند جفت را نیز خارج کند.

تغذیه در هفته سی و نهم بارداری

هفته سی و نهم بارداری اولین هفته ای است که نوزاد از بدن مادر تغذیه می کند و سینه مادران بزرگ و پر شیر می شود تا به محض تولد، نوزاد اولین وعده از شیر مادر دریافت کند. ممکن است که برخی از نوزادان آغوز( اولین شیری که بعد از زایمان از سینه مادر خارج می شود و زرد رنگ می باشد) را نپسندد. آغوز شیری است که از آنتی بادی و مواد مغذی غنی می باشد و بسیار برای نوزاد مفید و مناسب است. چون ویتامین D در شیر مادران وجود ندارد متخصص زنان بلافاصله بعد از زایمان مکمل آن را تجویز می کند. بهتر است که از تمام حبوبات و میوه ها و سبزیجات تازه استفاده شود تا در شیر نیز موثر واقع شود. جهت تقویت استخوان بندی نوزاد ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم از منابع طبیعی در برنامه غذایی خود داشته باشید. برای رفع و جبران کمبود های آبی در بدن بهتر است که روزانه ۱۳ فنجان آب مصرف کنید.

تاکید می شود که در هفته های آخر بارداری و علی الخصوص در این هفته از سوار شدن به هواپیما اجتناب شود و تحت هیچ شرایطی سفر هوایی نداشته باشید. بهتر است که در سه ماهه اول بارداری نیز از سوار شدن به هواپیما خودداری نمایید زیرا خطر سقط جنین در این زمان بسیار بالا می باشد.


هفته 39 بارداری چی بخوریم؟


نکات تغذیه ای در تعیین جنسیت


Leave A Comment