تست آر پی آر RPR
تست آر پی آر RPR یا واکنش سریع پلاسما چیست؟
تست واکنش سریع پلاسما (RPR) یک آزمایش خون است که برای غربالگری شما از سفلیس استفاده می شود. این تست با شناسایی آنتی بادی های غیر اختصاصی که بدن شما هنگام مبارزه با عفونت تولید می کند، کار می کند.
سفلیس یک عفونت مقاربتی (STI) است که در اثر باکتری اسپیروکتس Treponema pallidum ایجاد می شود و در صورت عدم درمان، می تواند کشنده باشد.
همراه با تست اختصاصی آنتی بادی، آزمایش RPR به پزشک شما کمک می کند تشخیص عفونت فعال را تأیید کرده و درمان شما را شروع کند. این تایید احتمال بروز عوارض و شیوع بیماری توسط شخص آلوده اما ناآگاه را کاهش می دهد.
چه زمانی تست آر پی آر RPR توصیه می شود؟
پزشک ممکن است به دلایل مختلف آزمایش RPR را سفارش دهد. این یک روش سریع برای غربالگری افراد در معرض خطر ابتلا به سیفلیس است. پزشک ممکن است در صورت وجود زخم هایی مانند سیفلیس یا بثورات جلدی، این آزمایش را انجام دهد. پزشکان همچنین با استفاده از آزمایش RPR، زنان باردار را به طور معمول برای سفلیس غربال می کنند.
آزمایش RPR آنتی بادی هایی را که در خون فرد مبتلا به سفلیس وجود دارد، به جای باکتری که باعث بیماری می شود، اندازه گیری می کند. همچنین می توان از آن برای بررسی روند پیشرفت بیماری سیفیلیس فعال استفاده کرد. پس از یک دوره درمانی با آنتی بیوتیک های مؤثر، پزشک انتظار دارد که تعداد آنتی بادی ها کاهش یابد، و آزمایش RPR می تواند این امر را تأیید کند.
تست آر پی آر RPR چگونه انجام می شود؟
آزمایشگاه برای انجام آزمایش RPR با یک روش ساده خونگیری می کند. شما لازم نیست قبل از این آزمایش ناشتا باشید یا اقدامات ویژه دیگری را انجام دهید. آزمون شامل مراحل زیر است:
ارائه دهنده خدمات بهداشتی از شما می خواهد که روی یک صندلی راحت بنشینید.
آن ها سپس لوله لاستیکی را در اطراف بازوی شما می پیچند تا رگ ها نمایان شوند. وقتی رگ شما را پیدا کردند، با مالیدن الکل، محل خونگیری را استریل می کنند و یک سوزن داخل رگ قرار می دهند. سوزن ممکن است درد ناگهانی و شدیدی ایجاد کند، اما به طور معمول درد دوام چندانی ندارد.
بعد از گرفتن نمونه خون، سوزن را از رگ شما خارج می کنند، برای چند ثانیه محل سوزن را فشار داده و با چسب روی ناحیه خونگیری را می پوشانند.
خطرات تست RPR
Venipuncture روشی کم تهاجم است و خطرات بسیار کمی را به همراه دارد. برخی از افراد از درد خونریزی یا کبودی بعد از آزمایش شکایت دارند. برای کمک به تسکین این علائم می توانید یک بسته یخ روی محل خونگیری بمالید.
برخی از افراد ممکن است در طول آزمایش دچار سرگیجه شوند. اگر سرگیجه شما بیش از چند دقیقه طول بکشد، به ارائه دهنده خدمات درمانی بگویید.
نتایج تست آر پی آر RPR
یک نمونه خون طبیعی RPR هیچ آنتی بادی معمولاً در طول عفونت تولید نمی کند. با این حال، در صورت عدم مشاهده پادتن، پزشک شما نمی تواند سیفیلیس را به طور کامل رد کند.
پس از آلوده شدن، ایجاد سیستم آنتی بادی برای مدتی طولانی طول می کشد. اندکی پس از عفونت، یک آزمایش ممکن است هنوز هیچ آنتی بادی را نشان ندهد. این به عنوان یک منفی کاذب شناخته می شود.
منفی های کاذب در مراحل اولیه و انتهای عفونت شایع تر هستند. در بین افرادی که در مرحله ثانویه (میانی) عفونت قرار دارند، نتیجه تست آر پی آر RPR تقریبا همیشه مثبت است.
آزمایش RPR همچنین می تواند نتایج مثبت کاذب را به وجود آورد و نشان دهد سفلیس دارید. یکی از دلایل مثبت کاذب وجود بیماری دیگری است که باعث تولید آنتی بادی های مشابه با بیماری سفلیس می شود. برخی از شرایطی که می تواند باعث مثبت کاذب شود موارد زیر را شامل می شود:
اگر نتیجه منفی باشد، پزشک ممکن است از شما بخواهد چند هفته منتظر بمانید و اگر در معرض خطر بیشتری برای سفلیس هستید، آزمایش دیگری را دوباره انجام دهید. این به دلیل پتانسیل تست آر پی آر RPR برای منفی کاذب است.
با توجه به خطر نتایج مثبت کاذب، پزشک شما قبل از شروع درمان، وجود سفلیس را با آزمایش دوم، که مخصوص آنتی بادی های ضد باکتری ایجاد کننده سفلیس است، تأیید می کند. یکی از این آزمایشات، تست آنتی بادی جذب ترپونم فلورسنت (FTA-ABS) نام دارد.
پیگیری پس از تست آر پی آر RPR
اگر آزمایش RPR و FTA-ABS شما هر دو علائم سیفیلیس را نشان می دهند، پزشک شما را در مورد درمان آنتی بیوتیکی، که معمولاً پنی سیلین است، آگاه می کند. عفونت جدید معمولاً سریعاً به درمان پاسخ می دهد.
در پایان درمان، پزشک به احتمال زیاد توصیه می کند آزمایش RPR دیگری را انجام دهید تا مطمئن شوید که سطح آنتی بادی شما کاهش یافته است.